به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، محققان امریکایی با بررسی هرگونه آسیب به سر و از دست دادن هوشیاری به مدت بیش از 5 دقیقه در 357 فرد مبتلا به بیماری پارکینسون و 754 فرد غیر مبتلا که همگی در یک منطقه کشاورزی زندگی میکردند، نشان دادند زندگی یا کار در نزدیکی مکانهایی که در آنها از پاراکوات یا علفکشها استفاده میشود پس از وارد شدن ضربه به مغز خطر بروز بیماری پارکینسون را تا سه برابر بیشتر میکند.
براساس این گزارش، محققان با مشاهده بیشتر دادهها افزودند: افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نسبت به افراد غیر مبتلا در این آزمایش تقریبا دو ضربه مغزی را با از دست دادن هوشیاری به مدت بیش از 5 دقیقه تجربه کرده بودند.
از طرفی نتایج دیگر این مطالعه افزود: افراد مبتلا به این بیماری همچنین تا 36 درصد بیشتر از بقیه در معرض آفتکشها قرار گرفته بودند.
نتایج حاصل از این مطالعه حاکی است به نظر میرسد از لحاظ فیزیولوژیکی، ضربه به سر میزان آسیبپذیری سلولهای مغزی نسبت به حمله آفتکشها را بیشتر کرده و متعاقبا میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.
به گفته محققان در حالی که هر یک از این دو عامل شامل ضربه مغزی و تماس با پاراکوات که جهت کنترل علفهای هرز در محصولات بکار گرفته میشود خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش میدهد، ترکیب این دو عامل با افزایش خطر بیشتری در بروز این بیماری همراه است.
یافتههای این تحقیق در نشریه پزشکی آکادمی نورولوژی آمریکا منتشر شده است.
تماس با آفتکشها، افرادی که دچار ترومای سر شدهاند را تا 3 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون قرار میدهد.